BLADVERBRANDING DOOR TE GROOT VERSCHIL VAN NACHT NAAR DAG TEMPERATUUR.

Nu met deze koud nachten kan de nacht temperatuur enorm dalen ten opzichte van je dag temperatuur.Overdag kan het wel 30 graden of meer worden, terwijl de nacht temperatuur kan dalen naar 17 graden of lager.

Kalk voor de tuin en pot planten: Wanneer -Waarom, Welke, Hoeveel

Kalk = Calsium en Ph, maar ook magnesium MgO.
Sorry buitenkwekers(sters) dat ik jullie uit je winterslaap haal maar het eerste werk om een goede oogst te krijgen in de zomer komt er al aan.

Wanneer -Waarom:
Januari – Februari is de beste tijd om je moestuin, gazon en borders te gaan voorzien van kalk. Dit om je calsium en je Ph op peil te brengen.

Magnesium Hoofd voedingselement voor planten;

Denk aan je MgO = Magnesium


Daar er in de meeste door jullie gebruikte meststoffen geen of te weinig Magnesium aanwezig is, is het heel belangrijk deze meststof extra toe te voegen aan je voedingsoplossing.

Schimmelziekten:BOTRYTIS MEELDAUW EN ROEST op de planten.

 

TOPROT (Botrytis) kan op 2 manieren ontstaan nl. van binnenuit en van buitenaf.
Binnenuit: Dit is meestal het geval, is een vochtprobleem door een te hoge luchtvochtigheid tijdens de bloei. De plant neemt water en voeding op via het hoofdwortel en haarwortelgestel. Dit wordt door de plant via de stam getransporteerd naar de top. Hiervandaan wordt het vocht verdeeld naar alle andere delen van de plant. Dit gebeurt enkel als er voldoende verdamping in de plant optreedt, bijvoorbeeld bij een lage luchtvochtigheid. Hierdoor krijgen niet alleen de bovenste, maar ook de onderste bloemtoppen hun noodzakelijke voedingsstoffen en worden hierdoor ook oogstbaar.

Back to top